Wie is Marijke Witman?

Ik ben opgegroeid in Nijmegen en na ons trouwen verhuisd naar Cuijk. Ik ben 64 jaar, moeder van twee dochters en oma van vier heerlijke kleindochters. Naast mijn werk is schrijven echt mijn passie. Niks is mooier dan met een leeg blad voor je te zitten, de vingers over de toetsen te laten gaan en de verhalen tot leven te zien komen.

Boeken hebben me altijd gefascineerd en mijn grote droom was altijd om zelf een keer een boek te schrijven. Zoals bij zo veel mensen bleef het bij die droom en die sneeuwde die door de drukte van een gezin en werk onder. Tot mijn kleindochters geboren werden. De drive om voor hen een boek te schrijven over elfjes werd steeds groter en na de geboorte van de derde kleindochter heb ik mijn droom gerealiseerd.  Wat het dan met je doet als je daar staat met een boek met jouw naam erop in je handen, geweldig! Nummer twee en drie volgden al snel en daarna kwam Opa & Sophie op mijn pad.

Publicaties van Marijke Witman:
Uit de serie Elfenmeisjes.
Het elfje dat niet durft te vliegen.
Het raadsel van de verdwenen elfenstof.
Het betoverende nichtje.

Opa & Sophie.

Nu heb ik een thriller geschreven; Verkeerde Keuzes.   

Dit verhaal heeft mij uitgekozen. Na vier nachten wakker te hebben gelegen met dit verhaal in mijn hoofd ben ik de vijfde nacht opgestaan en heb de proloog geschreven. Toen had ik rust en wist ik, dit boek komt er, wanneer en hoe dan ook.

Wat dit boek voor mij anders maakt is dat ik ook van de dader een hoofdpersoon heb gemaakt, wat doet het met hem?

Korte inhoud: Als de veertienjarige dochter van Miriam niet thuiskomt begint voor haar de ergste nachtmerrie. Er is maar één ding dat haar op de been houdt. Waar is Tess? Hiermee begint de zoektocht naar haar dochter. Als die gevonden wordt zet ze alles op alles om de dader te vinden. Dat ze daarbij haar zoon aan zijn lot overlaat heeft ze niet in de gaten tot het bijna te laat is.
En de vader, die niet wist dat hij een dochter had. Moet hij nu alweer afscheid nemen?